Handlekurv
Foto av bok uten omslag

Om Papiret forlag

Norge har en rekke etablerte designere og formgivere som ikke er allment kjent. Med bokserien NORSK DESIGN OG KUNSTHÅNDVERK ønsker forlaget Papiret å gi en introduksjon til våre norske formgiveres virke og mest kjente arbeider. Gjennom dette serieformatet oppfordrer vi deg til å bli kjent med andre formgivere enn de du allerede har kjennskap til. Idéen til serien oppstod i møtet mellom Mats Linder og Studiogeist, hvor vi sammen ønsker å løfte frem vår kulturarv og historie på en lettfattelig måte. Håper du finner like stor glede i disse designskattene som vi gjør. God bok!

Bokserien er tildelt gull i følgende utmerkelser:

Logo av Awards Papiret forlag har mottatt

Bidragsytere

Foto av Mats Linder bak skrivebordet sitt, og foran fulle bokhyller

Mats Linder

MATS LINDER har i tre tiår forsket på design og kunsthåndverk fra de skandinaviske land – Scandinavian Design. Siden år 2000 har han utgitt flere bøker og skrevet hundrevis av fagartikler. I 2016 lanserte han nettsiden matslinder.no og ble fagansvarlig for Store norske leksikon. Et mål for Linder med denne bokserien er å heve interessen og kunnskapen rundt design fra Norge.

Studiogeist

Bak forlaget står STUDIOGEIST — et uavhengig og prisvinnende designstudio som jobber med identitet, merkevare og historiefortelling. Bokserien er vårt bidrag til å synliggjøre landets rike kulturhistorie.

studiogeist.no

Mann og kvinne står rundt et bord og diskuterer skisser som ligger på bordet
nb_NO