Handlekurv

Nyheter

Omslag Bendt Winge, Møbeldesigner

Bendt Winge

LANSERING 04. DESEMBER 2022.
Endelig er boken om Bendt Winge her, og vi vet at mange har ventet lenge på denne. Takk til barna Bendte Winge Kvarenes og Jon Winge som har vært til stor hjelp under utarbeidelse av manus.

For de aller fleste så er Bendt Winge synonymt med Nordic. En plaststol som solgt i mer enn 7 millioner eksemplarer. En annen klassiker er hans klaffebord som ble rikelig eksportert. Hans kunstneriske høydepunkt var en hvilestol som fått internasjonal oppmerksomhet nå i nyere tid. I tillegg viser boken til mange produkter som kun ble laget i et lite antall, ettertraktet av samlere verden over.

Omslag Eystein Sandnes

Eystein Sandnes

LANSERING PÅ PORSELENSMUSEET, 19. NOVEMBER 2022. Bok #11 er klar for lansering og denne utgaven er om Eystein Sandnes – med en aldeles nydelig samling av hans objekter. 

Eystein Sandnes var en særdeles aktiv formgiver og er mannen bak Contrast, et av de fremste norske servisene. Produksjonen favnet alt fra glass og porselen til bestikk og dørvridere. For det store flertall er Sandnes likevel mest kjent som sjefsdesigner for Porsgrunds Porselænsfabrik, der han jobbet i mer enn 30 år. Sandnes var også formgiver for Magnor Glassverk og Stavangerflint. I tillegg viser boken til mindre kjente arbeider, som smykker i keramikk samt glass for Hadeland Glassverk.

nb_NO