Handlekurv

Nyheter

Papiret forlag, Studiogeist og Mats Linder mottar DOGA-merket 2023. Foto.

DOGA-merket mottaker

Norsk design og kunsthåndverk ut av skyggen

Norske designere har lenge kommet i skyggen av kollegaene i nabolandene våre. En lavmælt, men ambisiøs bokserie tar et stort steg i retning av å gjøre norsk formgivning bedre kjent hjemme og ute.

Nå tildeles Papiret Forlag, Studiogeist og Mats Linder DOGA-merket for bokserien, fordi den løfter frem et fagområde som ikke er så kjent for det brede publikum. Bokserien har potensial til å inspirere nye generasjoner.

DOGA-merket for design og arkitektur har blitt delt ut siden 1965 og er en pris som deles ut årlig til norske virksomheter og utøvere som skaper verdi gjennom bruk av design og arkitektur. DOGA-merket hedrer samarbeid, tverrfaglighet, gode prosesser og fremragende håndverk. Vinnerprosjektene viser vellykket bruk av design og arkitektur og har positive ringvirkninger for samfunn, planet og økonomi.

Juryens begrunnelse finner du her

 

Omslag Bendt Winge, Møbeldesigner

Bendt Winge

LANSERING 04. DESEMBER 2022.
Endelig er boken om Bendt Winge her, og vi vet at mange har ventet lenge på denne. Takk til barna Bendte Winge Kvarenes og Jon Winge som har vært til stor hjelp under utarbeidelse av manus.

For de aller fleste så er Bendt Winge synonymt med Nordic. En plaststol som solgt i mer enn 7 millioner eksemplarer. En annen klassiker er hans klaffebord som ble rikelig eksportert. Hans kunstneriske høydepunkt var en hvilestol som fått internasjonal oppmerksomhet nå i nyere tid. I tillegg viser boken til mange produkter som kun ble laget i et lite antall, ettertraktet av samlere verden over.

Omslag Eystein Sandnes

Eystein Sandnes

LANSERING PÅ PORSELENSMUSEET, 19. NOVEMBER 2022. Bok #11 er klar for lansering og denne utgaven er om Eystein Sandnes – med en aldeles nydelig samling av hans objekter. 

Eystein Sandnes var en særdeles aktiv formgiver og er mannen bak Contrast, et av de fremste norske servisene. Produksjonen favnet alt fra glass og porselen til bestikk og dørvridere. For det store flertall er Sandnes likevel mest kjent som sjefsdesigner for Porsgrunds Porselænsfabrik, der han jobbet i mer enn 30 år. Sandnes var også formgiver for Magnor Glassverk og Stavangerflint. I tillegg viser boken til mindre kjente arbeider, som smykker i keramikk samt glass for Hadeland Glassverk.

nb_NO